Barion Pixel
Tudáskulcs nyelvtan füzetek tanulók

Fejlessze gyermeke SZÖVEGÉRTÉSÉT és SZÓKINCSÉT
a Tudáskulcs nyelvtan munkafüzetekkel!

Játékosan, sikerélménnyel

Tudáskulcs nyelvtan teljes csomag

Melyik szülő ne vágyna arra, hogy gyermeke motivált legyen a tanulásban; mi több, jól tanuljon és örömmel járjon iskolába?

Gyermeke szövegértése viszont hatással lehet szinte minden tantárgyban nyújtott teljesítményére.

Ahogyan a projektjeinken közreműködő egyik pedagógus megfogalmazta: „Aki már a feladatmegadást se érti, nem tudja végrehajtani a tennivalót.”

Emiatt pedig romolhat az oktatáshoz való hozzáállása, a sok kudarc elkedvtelenítheti a diákot. Lehetséges, hogy egy idő után már nem érdekli a tanulás, motiválatlanná válik.

Ezzel szemben egy jó tanuló elismerést kap tanáraitól, ami önbizalmat ad neki, a tanulási sikerek pedig egyre motiváltabbá teszik a még jobb teljesítményre. Ha pedig jól tanul, a későbbiekben jobb iskolába is bekerülhet, szabadabban választhat magának hivatást, ami felnőttként jobb állást, magasabb fizetést és több megbecsültséget jelenthet.

Ezért mihamarabb érdemes stabil alapokra helyezni a tanulmányait.

A Tudáskulcs nyelvtan munkafüzet csomag több, mint 10.000 órányi magántanári tapasztalat összegzése, amit átalakítottunk egy gyermekek számára önállóan is feldolgozható, különleges formába. Mindemellett, kiadása előtt rendkívül széleskörű és szigorú tesztelésnek vetettük alá: 23 hazai iskola, közel 2.000 diákjával.

Tudáskulcs nyelvtan füzetek - felsős diákok

Mit mondanak a pedagógusok
a Tudáskulcs munkafüzetekről?

Miért választotta már több ezer szülő, gyermekének
a Tudáskulcs nyelvtan csomagot?

KÜLSŐ SEGÍTSÉG NÉLKÜL IS HASZNÁLHATÓ

A gyerekek 3. osztálytól önállóan is tudják használni. Nem szükséges hozzá tanári vagy szülői segítség.

BIZONYÍTOTTAN
HATÉKONY

Kiadásuk előtt a Tudáskulcs munkafüzeteket rendkívül alapos vizsgálatnak vetették alá: 23 magyar iskola, közel 2000 diákjával, előtte-utána teszteléssel, mentálhigiénés szakemberek bevonásával – sikerrel.

KÖNNYŰ
ÉRTHETŐSÉG

Gyereknyelven van megfogalmazva. A magyarázatok könnyen érthetőek, a megértést ábrák segítik, a fogalmakat pedig nehézségi sorrend alapján csoportosítottuk. Semmi felesleges bonyolultság!

NEM CSAK A NYELVTANT LEHET VELE FEJLESZTENI

Mivel szinte minden más tantárgy magyar nyelven van megfogalmazva – irodalom, történelem, állampolgári ismeretek, hon- és népismeret, természettudomány stb. – így más tantárgyakban is segíthet.​

SZÓRAKOZTATÓ

A füzetek különleges feladatokkal, szórakoztatva vonják be a gyermeket a tanulásba, emiatt élménnyé válik neki a tanulás. A külalakja különbözik a hagyományos könyvektől, a mérete nem ijesztő, a betűk színesek, a feladatok játékosak – ezeket a gyerekek külön kiemelték, mint pozitívumot.

RENGETEG IDŐT
SPÓROL MEG

A leglényegesebb dolgok vannak egy helyen, rendszerezetten összegyűjtve, logikus sorrendben felépítve, érthetően elmagyarázva, hogy a leghatékonyabb megértést tegye lehetővé.

Mit tartalmaz a Tudáskulcs nyelvtan csomag?

Magyarázatok
A magyarázatok nyelvezete eleinte tudatosan nagyon egyszerű, és ahogy haladnak az anyagban, fokozatosan emeljük a nehézséget, az érthetőséget mindvégig megtartva.

Illusztrációk
Céljuk, hogy segítsék a fogalom megértését. Tudatosan törekedtünk az egyszerűségre, lényegre, hogy sok színes, érdekes dologgal ne vigyük el a figyelmét az aktuális fogalomról.

Feladatok
Ezek nem csupán a fogalommal kapcsolatos feladatok (pl. színezd ki), hanem olyan feladatok, amelyek a megértését és alkalmazását segítik.

 • Szórakoztató
 • Kedvező ár
 • Magyar fejlesztés – a hazai oktatáshoz alakítva
 • A betűk színesek, hogy ne a tankönyvekre emlékeztesse a gyerekeket
 • Kis méretű, amit a gyerekek külön kiemeltek mint pozitívumot

NÉZZ BELE A FÜZETEKBE. Kattints a képre!

Figyelem: ezek betekintők, vagyis számos oldal ki van hagyva. A füzetek terjedelme a valóságban átlagosan 90 oldal feletti! 

Alapok

Ha nem nyílik meg vagy üres oldalakat látsz, kattints a szövegre:

Nyelvtan alapok

Szófajok

Ha nem nyílik meg vagy üres oldalakat látsz, kattints a szövegre:

Nyelvtan szófajok

Pedagógusok, szakemberek véleménye a füzetekről

„Nagyon komoly problémának tartom, hogy a gyerekek szövegértése alig éri elé a megfelelő szintet. Alapvető szavak, kifejezések, jelentésével nincsenek tisztában. Ezzel a módszerrel hatékonyan és célirányosan lehetne fejleszteni szókincsüket.”

Dunaújváros

 

„…szignifikánsan nagyobb mértékű fejlődés tapasztalható az első és a második mérés között a TUDÁSKULCS munkafüzet használatának köszönhetően.”

Dr. M. Mária – gyermekpszichiáter, kórházi részlegvezető

„…aprólékos, és a nehezen tanulókat sikerélményhez juttatja.”

Boldogkőváralja

„…tudatossá válhat a tanulók szóhasználata, fejleszti a gondolkodást, aktivizálja a passzív szókincset.”

Pátroha

„Magyar órán egy-egy ismeretlen szó magyarázata sokkal egyszerűbb lett, gyorsabban megtalálják a helyes utat. Gyorsabban értik meg az ismeretlen szavakat, szívesen alkotnak mondatokat.”

Kaposvár

„A gyerekek nagyon könnyen kezelik ezeket a feladatokat, mivel szerintem ez TÉNYLEG NEKIK van megírva.”

Mányi József, gyakorló pedagógus

„Úgy tapasztaltam, hogy a szerzők mindvégig nagy hangsúlyt fektettek az életkori sajátosságok figyelembe vételére. Nagyon tetszett az, hogy vizuális úton is próbálták megértetni az új fogalmak jelentését. […] A gyerekek is nagy örömmel forgatták. Külön pozitívumként említem a példamondatokat, a rövid, de lényeget megragadó magyarázatokat, és a feladatok sokszínűségét. Úgy gondolom, hasznos segítséget nyújt a szegényes szókinccsel rendelkező diákoknak.”

Dunaújváros

„A feladatok gyakorlatiasak, életszerűek, alkalmazkodnak az életkori sajátosságokhoz.”

Nyíregyháza

„A munkafüzet feldolgozása során a gyerekek motiváltsága, figyelme egyre tartósabbá vált az idő múlásával. Felfogóképességük, szóbeli kifejező képességük folyamatosan fejlődött. Egyre ügyesebben, világosabban tudták elmondani gondolataikat. Sokat javult a beszédfegyelmük is. Türelmesen, érdeklődően hallgatták egymást. Örömmel dolgoztak párokban, csoportokban, amikor egymásnak segíthettek. Ezzel a módszerrel hatékonyan és célirányosan lehet fejleszteni szókincsüket.”

 Dr. Horváthné Lázár Gabriella

RENDELD MEG MA!

MOST akár 10% kedvezménnyel,

kb. két órányi magántanári korrepetálás áráért!

"FÉLÉVI BIZONYÍTVÁNY RENDBEHOZÓ" ajánlat

A jó év végi osztályzatok előmozdításáért, áremelés előtt biztosítunk egy utolsó lehetőséget arra, hogy még a JELENLEGI ÁRON juthass hozzá a csomagodhoz.

Az akció 2022. március 15.-ig tart.

5%

kedvezmény!

Alsós nyelvtan csomag

ALSÓS csomag

(1-4. osztályosok részére)

  • Útmutató
  • Tanulási alapszavak
  • Nyelvtan – alapok

6.190 Ft

5.880 Ft

10%

kedvezmény!

LEGNÉPSZERŰBB AJÁNLAT

Tudáskulcs nyelvtan füzetek - Teljes

ALSÓS- és FELSŐS csomag egyben

„NYELVTAN PROFESSZOR csomag” – az összes füzetet tartalmazza

(a teljes tudástár 1-8. osztályig)

  • Útmutató
  • Tanulási alapszavak
  • Nyelvtan – alapok
  • Nyelvtan – szófajok
A „NYELVTAN PROFESSZOR csomag” megrendelőknek egy ajándék Tudáskulcs emblémával ellátott tollal kedveskedünk!
Hogy a „Tudás kulcsa” mindig veled legyen!

8.790 Ft

7.910 Ft

5%

kedvezmény!

Tudáskulcs nyelvtan füzetek - Felsős

FELSŐS csomag

(5-8. osztályosok részére)

  • Útmutató
  • Nyelvtan – alapok
  • Nyelvtan – szófajok

6.190 Ft

5.880 Ft

14 napos pénzvisszafizetési garancia

Alkalmazott Oktatástan kiadás
(25 éve töretlenül az oktatásban)

Maximum 2 napos kiszállítási idő
egész Magyarországon

Gyakran Ismételt Kérdések

Melyik füzet, melyik osztály tananyagához illeszthető?

– TANULÁSI ALAPSZAVAK: 1 – 2. osztály
– NYELVTAN – ALAPOK: 1 – 4. osztály alsós nyelvtan anyagát tartalmazza
– NYELVTAN – SZÓFAJOK: 6. osztály tananyagát tartalmazza

Most lesz iskolás a gyermekem, neki ajánlják?

Igen! Mivel a TANULÁSI ALAPSZAVAK-ban lévő fontos fogalmak megértése, segíti az iskolai boldogulást az első percektől.

Ebben az esetben gyermeke önállóan még nem fogja tudni feldolgozni a munkafüzetet, de ha Ön kész segíteni neki, akkor együtt, játékosan végigmehetnek a Tanulási Alapszavak munkafüzet fogalmain. Megbeszélgetve, eljátszva, hogy mi mit jelent és mire jó.

Az egyik általános iskolában a tanítók – mielőtt a tananyagba kezdtek volna – egy elsős osztállyal megcsinálták a munkafüzetet; azt jelezték vissza, hogy a kezdetekben emiatt lemaradtak az anyaggal, de utána annyira felgyorsultak a gyerekek, hogy könnyen beérték, majd le is hagyták a párhuzamos osztályt.

Felsős vagy középiskolás gyerekeknek is ajánljuk-e?

Bár a csomag első két munkafüzete alapvetően alsósok számára készült, a tesztek szerint a felsőbb osztályosok (12-18 évig) képességeit éppúgy emelték ezek a füzetek, mint az alsósokét. Felsősöknek erősen javasolt a legfontosabb fogalmak megértésének pótlására. Tehát mindenféleképp javasoljuk nagyobbaknak is, amennyiben valaha gondjai voltak a nyelvtannal, szövegértéssel, olvasással.
Példának okáért, egy Dunaújvárosi szakképző iskola rendszeresen a munkafüzeteinkkel kezdi az első tanévet, mivel utána sokkal jobban tudnak haladni a diákokkal a tananyagon.

Melyik csomagot ajánljuk központi felvételire, gyakorlás céljából?

Ez nem gyakorló feladatsor. A mi anyagunk abban segít, hogy gyermeke megértse a nyelvtan alapjait, gyorsan megtalálja és pótolja az esetleges hiányokat, megerősítse a tudást, növelje a szókincset, javítsa a szövegértést és a fogalmazást. Azaz tökéletes kiegészítése a gyakorló feladatsoroknak!

Végigmehet-e egyedül a gyerek a munkafüzeteken?

Igen, feldolgozhatja egyedül is a diák. Azonban lényeges információ, hogy a tesztek alapján azok a gyerekek akik felnőtt vagy idősebb testvér/tanulópár segítségével vették végig, kétszer annyit fejlődtek mint azok, akik egyedül dolgoztak vele. De, ha csak egyedül megy végig, akkor is fejlődik, tehát ez sem elhanyagolható.

Kihagyható-e egy munkafüzet, ha a gyereknek nincs vele problémája?

Igen, kihagyható. Viszont az is igaz, hogy olyan gyermekkel még nem találkoztunk, aki a munkafüzetek hatására ne fejlődött volna. Kár lenne kihagyni.

Speciális ajánlatunk!

Matek alsós csomag

Gyermeked nem érti a matekot?
Néha már olyanokat kérnek számon, mintha matek tanárnak készülne? Amikor segíteni szeretnél neki, előfordul hogy úgy érzed, még neked is ”magas, vagy kínai” a tananyag?


Nem meglepő, hisz valószínűleg te még nem így tanultad. Nem véletlen, hogy a legtöbben matematikából járnak korrepetálásra. A rossz jegyek, kudarcok inkább elveszik a kedvet a tanulásától, minthogy ösztönözzenek; emiatt a gyerekek sokszor ellenszenvvel vagy érdektelenséggel állnak hozzá. A Tudáskulcs matematika csomag érthetően, játékos eszközökkel ismerteti meg és gyakoroltatja be azokat az alapokat, melyek nélkül nehéz a későbbi anyagokat megérteni.

Ha gyermekednek problémája van a matekkal, ne halogasd, hogy később újra kiszállítási költséget kelljen fizetned!

Teljes ára: 5.200 Ft

20% kedvezménnyel, most:

4.090 Ft

Speciális ajánlatunk!

Matek zseni csomag

Gyermeked nem érti a matekot?
Néha már olyanokat kérnek számon, mintha matek tanárnak készülne? Amikor segíteni szeretnél neki, előfordul hogy úgy érzed, még neked is ”magas, vagy kínai” a tananyag?

   Nem meglepő, hisz valószínűleg te még nem így tanultad. Nem véletlen, hogy a legtöbben matematikából járnak korrepetálásra. A rossz jegyek, kudarcok inkább elveszik a kedvet a tanulásától, minthogy ösztönözzenek; emiatt a gyerekek sokszor ellenszenvvel vagy érdektelenséggel állnak hozzá. A Tudáskulcs matematika csomag érthetően, játékos eszközökkel ismerteti meg és gyakoroltatja be azokat az alapokat, melyek nélkül nehéz a későbbi anyagokat megérteni.

Ha gyermekednek problémája van a matekkal, ne halogasd, hogy később újra kiszállítási költséget kelljen fizetned!

Teljes ára: 10.400 Ft

Közel 20 % kedvezménnyel, most:

8.390 Ft

Speciális ajánlatunk!

Matek felsős csomag

Gyermeked nem érti a matekot?
Néha már olyanokat kérnek számon, mintha matek tanárnak készülne? Amikor segíteni szeretnél neki, előfordul hogy úgy érzed, még neked is ”magas, vagy kínai” a tananyag?


Nem meglepő, hisz valószínűleg te még nem így tanultad. Nem véletlen, hogy a legtöbben matematikából járnak korrepetálásra. A rossz jegyek, kudarcok inkább elveszik a kedvet a tanulásától, minthogy ösztönözzenek; emiatt a gyerekek sokszor ellenszenvvel vagy érdektelenséggel állnak hozzá. A Tudáskulcs matematika csomag érthetően, játékos eszközökkel ismerteti meg és gyakoroltatja be azokat az alapokat, melyek nélkül nehéz a későbbi anyagokat megérteni.

Ha gyermekednek problémája van a matekkal, ne halogasd, hogy később újra kiszállítási költséget kelljen fizetned!

Teljes ára: 5.200 Ft

20% kedvezménnyel, most:

4.090 Ft